Kyckling med Sambal Oelek
4-6 port
5-6 kycklingfiléer (ca 1 kg)
4 dl vispgrädde (jag hade tyvärr bara mellangrädde hemma men det gick bra ändå)
4 dl creme fraiche
1 dl soja
1-2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt! jag tog 1,5 och barnen åt då utan problem)
4 dl vispgrädde (jag hade tyvärr bara mellangrädde hemma men det gick bra ändå)
4 dl creme fraiche
1 dl soja
1-2 tsk sambal oelek (eller mer om man vill ha det riktigt starkt! jag tog 1,5 och barnen åt då utan problem)
Lägg de tinade kycklingfiléerna i en form. Jag delade dem i bitar så det blev 3-4 bitar av varje filé. Blanda ihop såsen och häll över kycklingen, se till att all kyckling ligger täckt under såsen. In i mitten av ugnen, 175 grader i ca 1 1/2 timma.
Servera med ris och/eller en god sallad (skippa riset så får ni en bra LCHF-rätt!!)
Supersmarrigt och jättelätt att göra!
Lätt o gott! Har gjort denna rätten ett flertal gånger... Funkar finfint med kotletter (som annars lätt blir torra o tråkiga), eller fläskfilé :-D
SvaraRadera